Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

CHP Erdek İlçe Başkanı Uysal: Cumhuriyeti kuran partiyiz”

CHP Erdek İlçe Başkanı Uysal:  Cumhuriyeti kuran partiyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuru luşunun 91. yıldönümü Erdek'te de kutlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuru luşunun 91. yıldönümü Erdek’te de kutlandı. Cumhuriyet alanında ger çekleşen kutlamaya CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Yapakçı, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, Atatürk anıtına çelenk koyduktan sonra yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
“Cumhuriyet Halk Partisi, ulu önder Atatürk’ün, ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ ve İsmet İnönü’nün, ‘Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır’ ilkelerinden doğmuştur. Kuşkusuz, çok zor koşullarda kurulan ülkemizin yine birçok mücadele süreçlerinde kurulan partimizin, ülkemiz tarihindeki rolü büyüktür. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesi olan ilk siyasi parti, tarihte bu şekilde yerini almıştır.

Cumhuriyeti kuran parti olma özelliğinin ötesinde, ülkemizde çok partili siyasi yaşama geçişe imza atmış, sosyal demokrat anlayışını Türkiye’ye getirmiş bir siyasi parti olan CHP’nin Erdek ilçe başkanı olarak her çeşit zorluklara karşın yıkılmadan ayakta bulunan bir kalesinde görev yapmaktan kıvanç duyuyorum. Ülkemizde işçilerin maden ocaklarında, asansörlerde, iş cinayetlerine kurban gitmediği, emeğin hak ettiği gerçek değere kavuştuğu, özgürlüğün sözde değil, gerçek anlamda yaşandığı, doğaya hak ettiği saygının gösterildiği çok daha güzel yarınlara Cumhuriyet Halk Partisi ile ulaşılabileceğine inanıyorum. Tüm bu duygu ve düşüncelerin ışığında partimizin 91. kuruluş yıldönümünü kutluyor, nice yıllara ulaşmamızı diliyorum.”

Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli